• Насловна
  • Заједница Срба oдржала скуп у Апатину

Заједница Срба oдржала скуп у Апатину

Представници Заједнице Срба Хрватске и БиХ, чије су подружнице већ формиране у више градова у Војводини, посетили су Апатин како би упознали грађане који су протерани из Хрватске и БиХ са иницијативом о формирању овог удружења.

Према речима председника те организације Бранислава Швоње, Срби који данас живе у Хрватској налазе се у веома тешком положају а ниједно питање битно за њихов опстанак на том простору, од станарског права до питања пензија, није решено.

 

Одржан скуп у Апатину

Наша заједница организује скупове на територији целе Војводине. С обзиром на специфичне проблеме које наш народ има у Хрватској и БиХ, одлучили смо да их окупимо и да се организујемо са циљем да заједнички наступамо у остваривању наших интереса, истакао је за 025инфо Бранислав Швоња, председник Заједнице Срба из Хрватске и БиХ, и додао да је сама идеја стварања ове заједнице потекла од наших сународника, а којих у Војводини, према њиховим подацима има преко 64 одсто.
а скупу су говорили Станоје Цицак члан председништва, Алекса Суботић из Сомбора, координаторка омладине Маја Бојић, проф. др Стојан Бербер, народни посланик Зоран Суботић и председник Заједнице Бранислав Швоња.
Такође, на скупу су наступиле и чланице ЖПГ ,,Огњиште“, а које су део ГКУД-а ,,Дунав“ из Апатина.
Једина замерка организатору, Заједници Срба из Хрватске и БиХ, била је та што нису окупили људе на неком већем месту, јер је велика сала СО Апатин била премала да прими све оне који су дошли. Швоња се захвалио свим људима који су се одазвали скупу и извинуо онима који су остали испред сале.

  • Догађај: Скуп заједнице
  • Место: Апатин
  • Датум: 08.10.2017.